reede, 16. oktoober 2009

Hea lugeja!


Viimastel nädalatel on Sind ümbritsetud lubadustega. Meelitatud ilusa tuleviku, reaalsete arenguprojektide ja poliitilise roosamannaga.
Tänavune valimisaeg erineb varasematest selle poolest, et pea kõik erakonnad ja valimisliidud on lisaks enesereklaamile tuletanud meelde ka tõsiasja, et kõige tähtsam on valima minek, valiku tegemine. „Mine valima!” on tänavuste valimisnädalate sama trendikas hüüdlause kui aastate eest märksõnaliseks saanud „Vali mind!”.

 Ju on  lõpuks kodanikuühiskonna tähtsusest aru saanud needki poliitilised jõud, kes varem lootsid oma kindlale valijaskonnale, keda valimistoimingule innustas peamiselt kohusetunne.

Valimised – see on Sinu võimalus, hea lugeja, julge kodanik. Sinu võimalus mõjutada läbi valitud isikute järgmiste aastate otsuseid. Mõtle ja kaalutle hoolega. Arvamus, et ühest häälest ei sõltu midagi, on väär. Ühest häälest saab kümme, sada või tuhat – seda enam, mida rohkem on aktiivseid kodanikke. Vaid vaba, demokraatlik ühiskonnakorraldus annab inimesele selle võimaluse ja see ei olegi nii iseenesestmõistetav või tavaline, kui mõelda kasvõi lähiajaloo või teiste geograafiliste piirkondade peale. Sestap kasutagem oma võimalust! Kasutagem targasti ning tuletagem naabrile, sõbrale ja kaaslaselegi meelde, et meie endi kätes on oma elukeskkonna arengute turgutamine. Vastasel juhul, valimisi ignoreerides, pole põhjust ega ka õigust järgnevate aastate jooksul kurta, et elu veereb allamäge, et vallas on asjad kehvasti.
Mõtle ja tee oma teadmistel ning südametunnistusel põhinev tark otsus! See on meie kõigi parema homse, parema koduvalla nimel. Mina lähen valima!

Olav Kruus

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar