neljapäev, 8. oktoober 2009

Mõtted oma valla arendamiseks


Ma pigem süütan küünla kui hakkan kiruma pimedust.
Teeme omavalitsuse töö tõhusaks ja inimkeskseks. Omavalitsus peab tegutsema oma kodanike hüvanguks. Pikendame vallavalitsuse lahtiolekuaegu ning piirame valitsemiskulude kasvu. Vallavalitsus näoga inimese poole! Majandamine Saue vallas edukaks!

Et lamp valgustaks, on sinna vaja õli valada.
Hoolime inimesest. Vald peab looma tervisliku ja kultuurse elukeskkonna. Toetame eakaid nii rahaliselt kui bürokraatlikul asjaajamisel.
Toetame lastega peresid, noorte õppimisvõimalusi ja eraalgatust. Loome toetusfondi väikelaste koduhoiuks ning valla stipendiumi edukale üliõpilasele. Suurendame kooli- ja lasteaiakohtade arvu! Abistame päevahoiuteenuse pakkumise soovijaid.

Inimesed on nagu nad on - ja neid ei tule mitte muuta, vaid tundma õppida.
Panustame tervislike eluviiside propageerimisse. Igasse asumisse spordiplats, kultuuriüritused vallarahvale lähemale! Valla osalusega organisatsioonide tegevus ning rahastamine läbipaistvaks. Toetame erivajadustega inimeste väljaõpet ja töötute ümberõpet. Saue piirkonnas tuleb rajada ümberõppekeskus – euroraha tuleb rakendada kohapeal!

Kui unistad vikerkaarest ei tohi karta vihma kätte sattumist.
Uuendame arengukavad ja üldplaneeringu, mis peaksid olema tihedamalt seotud eelarvega ja sisaldama rohkem võimalusi. Algatame valla teede ja tänavate teemaplaneeringu. Rajame enam jalgrattateid (kergliiklusteid) valda.
Hindame keskkonnasäästlikkust ja loodussõbralikkust. Elulaad muutugu keskkonnasõbralikuks, energisäästlikkus eluviisiks!

Mõistus seisneb selles, et näha erinevate asjade sarnasust ja sarnaste erinevust.
Edendame valla infrastruktuuri. Tagame juurdepääsu valla tõmbekeskustele korras (tolmuvabade) teede ja toetatud ühistranspordi kaudu. Vald saab abistada kaasaegsete infotehnoloogiliste lahenduste kättesaamist igas väikekülas.
Tõstame turvalisust. Rohkem ennetavaid tegevusi, näiteks enam turvakaameraid riskikohtadesse.

Kui sa ise endasse usud, siis usuvad sinusse teisedki.Loome soodsad tingimused väikeettevõtete tekkeks, abistame neid toetuste taotlemisel ja koolituste läbiviimisel, koos sellega aitame kaasa uute töökohtade tekkele. Valla abi ettevõtluse starditoetuste saamisel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar